tirsdag 24. mars 2009

Digitale medier

I rammeplanen for barnehager står det: "Barn bør få oppleve at digitale verktøy kan være en kilde til lek, kommunikasjon og innhenting av kunnskap."

I mange barnehager blir ikke digitale medier som pc og kamera brukt. I barnehagen hvor jeg er, blir det brukt ofte. En av de første gangene jeg var der la jeg merke til at barna fikk bruke pc til et lærerikt spill som heter "Purble place". Der får barna lære om farger, former osv. Det er kanskje ikke noe som passer de aller største barna i en barnehage, men de synes det var veldig morsomt.
En annen ting er at det blir tatt masse bilder. Bildene blir ikke lagt på internett eller andre plasser uten godkjenning, men de bruker bildene på en veldig positiv måte. Hvis en avdeling har vært på tur eller at det er en eller annen aktivitet en dag, så blir pc'en stilt ute i garderoben så både barn og foreldre kan se på bildene. Barna liker det kjempe masse og de er veldig ivrige etter å vise foreldrene bilder av seg selv. Digitale verktøy generelt er bra for barn å bli kjent med tidlig, for det blir bare mer og mer brukt i hverdagen.

En liten oppgave på skolen presentert i Glogster.
(For større bilde, trykk)

1 kommentar:

  1. Det virker som en flott barnehage, og det virker som m du stortrives, og det samme med barna. Det virker gøy med bilder, og veldig flott at mean ikke missbruker bilder o.l men bruker det som inspirasjon og oppmuntring!

    SvarSlett